Bakırköy / Bakırköy Cinsel Terapi

Cinselliğin tanımı cinsiyete, kişisel inanç kalıplarına ve içinde bulunulan kültüre göre farklılık göstermekle birlikte cinsellik, erkeklik ve dişilik olarak canlı varlıkların cinsel özelliklerinin tümü olarak tanımlanabilir. Cinsel sağlık, genel sağlığın önemli bir parçasıdır. Cinsel sağlığın bozulması sadece fiziksel sağlığı etkilememekte, ruhsal sağlığın ve sosyal sağlığın da bozulmasına yol açabilmektedir.
 
Cinsel işlev bozuklukları(CİB) Dünya Sağlık Örgütü tarafından, "bireyin umduğu cinsel ilişkiyi yaşayamaması durumu " olarak tanımlanmaktadır. Yapılan araştırmalar, kadın ya da erkek ayrımı olmaksızın her  üç kişiden en az birinin, yaşamlarının herhangi bir döneminde en az bir cinsel işlev bozukluğu yaşadığını ortaya koymaktadır.

CİB’ in ortaya çıkmasında ve sürmesinde fiziksel etkenler rol oynayabileceği gibi, genellikle birçok psikososyal ve  kültürel etken birlikte rol oynar. Bunlar; bireylerin cinsel konulardaki yetersiz bilgisi, yanlış ya da abartılı kaynaklardan bilgilendirilmeleri, kültürel norm ve tabular, dini inançlar, geçmiş travmatik yaşantılar, eş çatışmaları, psikiyatrik ya da fizyolojik rahatsızlıklar olabilir.

Cinsel işlev bozukluklarının tedavisinde iyi alınmış bir cinsel öykü, doğru tanı ve değerlendirme için en önemli unsurdur. Dolayısıyla cinsel terapilerde, bireylerin öncelikle yaşadıkları durumu tanımlamaları, duygularını anlamlandırmaları, kendilerini rahatça ifade edebilmeleri sağlanır. Bu noktada çiftin konuşmaktan utandığı, çekindiği, geçiştirdiği, atladığı ya da aklına getirmediği alanlar uzman tarafından araştırılır ve cinsel alandaki soru ve sorunları üzerine konuşabilmesi için çift cesaretlendirilir. Cinsel terapinin temel hedeflerinden biri de cinsellik ve cinsel sorunlar hakkında konuşurken bireylerin rahat, doğal ve güvenli hissetmelerini sağlamaktır. Böyle bir ortamda sorununu dile getiren kişilere doğru tanı eşliğinde gerekli cinsel bilgilendirmeler yapıldıktan sonra çoğunlukla bireylerin sorunlarının çözümüne dair motivasyonları ve tedavi sürecine uyumları artmakta ve tedavileri gerçekleşmektedir.

Cinsel tedaviler çift olarak yürütülür ve tedavideki ana hedef cinsel işlevi geri kazandırmanın ötesinde çiftin doyumlu bir cinsel yaşama sahip olmasına imkân sağlamaktır.

Cinsel İşlev Bozuklukları aşağıdaki gibi sınıflandırılmaktadır:

Cinsel İstek Bozuklukları
 - Cinsel İstekte Azalma (Hipoaktif Cinsel İstek) Bozukluğu
 - Cinsellikten Tiksinti Duyma Bozukluğu
Cinsel Uyarılma Bozuklukları
 - Kadında Cinsel Uyarılma Bozukluğu 
 - Erkekte Sertleşme Bozukluğu
Orgazmla İlgili Bozukluklar
 - Kadında Orgazm Bozukluğu 
 - Erkekte Orgazm Bozukluğu 
 - Prematür Ejakülasyon (Erken Boşalma)
Cinsel Ağrı Bozuklukları
 -  Disparoni (Cinsel İlişkide Ağrı Duyma) 
 -  Vajinismus 
 -  Genel Tıbbi Duruma Bağlı Cinsel İşlev Bozukluğu

İletişim Bilgileri

Hayat Psikoloji
Zeytinlik Mahallesi Türkçü Sokak
Ferah Palas Apartmanı No.16 A Blok Kat:2/5

Bakırköy İstanbul

0212 660 51 35 — Telefon
00 90 555 3098978 — Mobil

TwitterFacebookInstagramGoolge+