Eğitim Koçluğu

Çocuğunuz ya da kendiniz için verimli ve disiplinli bir eğitim akışı için bize ulaşabilirsiniz: 0212 660 51 35
EĞİTİM KOÇLUĞU

“Öğrenciye Özel Ders Programı”

Sınavlara ve okul derslerine yönelik çalışmalarda disiplin ve motivasyon en önemli iki etmendir. Aile içinde girilen ikili diyaloglar ve profesyonel olmayan programlamalar başarısızlıkla sonuçlanan girişimlere dönüşür. Yaptığımız yeni programlama ile hem öğrencinin hem de ailesinin üzerinden büyük bir yükü alıyoruz.

PROGRAMIN İÇERİĞİ NEDİR/NASIL ÇALIŞIR?
Haftalık olarak geliştirdiğimiz programlarımız; haftalık çalışma tablosu ve geri bildirimlerden oluşuyor. 
Kişiye özel hazırlanan bu programlar öğrenciye verdiği geri bildirimler ile düzenli ve etkili bir çalışmaya zemin hazırlarken, program içerisinde belirtilen zaman dilimleri çocuğunuzun zamanlama kavramını geliştiriyor. Gün sonunda programı bitiren öğrenciler vermiş olduğumuz yapıştırmalarla günü noktalıyor. Haftanın sonunda 6 yapıştırmayı toplayabilen öğrenciler kendilerini ödüllendirerek çalışma motivasyonlarını pekiştiriyorlar. 
Yanlış soru sayısına odaklanan programımız haftalık başarı çizelgeleri ile öğrencinin başarı performansını takip ediyor. Öğrencide düzenli çalışma sonucu elde ettiği başarı sayesinde azalan sınav stresi ve yükselen performans gözlemlemek mümkün oluyor. Odak noktamız yanlış sorular olduğundan dolayı öğrenci soruları daha dikkatli ve konsantre bir şekilde çözmeye başlıyor. 
Programımızda tüm derslere yer verirken, öğrencinin zorlandığı dersler üzerinde biraz daha itina ile duruluyor. Bunları yaparken öğrencinin tüm özgürlüğünü elinden almıyor, haftalık boş günlerimiz ve aile ile beraber belirlenen makul ödüller ile öğrenciye hem boş zaman tanıyor hem de programa azim ile devam etmesi için motive ediyoruz.

Program her haftanın sonunda öğrencinin o haftaki performansına ve ihtiyacına göre yeniden şekillendirilip gereken güncellemeler yapılarak öğrenciye yeni programı yollanıyor. Yeni programda bir önceki hafta için geri bildirimlerde bulunuyor. 
Öğrencinin performansına göre hafta hafta soru çözümü sayısı çoğalabilir, belirlenen süre kısalabilir, konu anlatımı çalışmaları yoğunlaşabilir, destek görmesi gereken dersler tespit edilebilir. Bunların hepsi ders programını düzenleyip takibini gerçekleştiren psikoloğumuz tarafından aile ve öğrenciye düzenli olarak bildirilir.

YANLIŞ ÇÖZÜLEN SORULAR BİZİM İÇİN NEDEN ÖNEMLİ?
Her yanlış çözülen soru doğru çözümü öğrenildiği takdirde öğrenci için bir kazançtır. Mühim olan o yanlış soruyu görmezden gelmeyip üstünde durmaktır. Hatta gerekirse zaman zaman o soruya geri dönmektir. Yanlış soruları toplayıp bir dosya oluşturmak verimliliği arttırabilir. Önemli olan, yanlış soru sayımızı azaltmayı hedeflemektir. Bunlar bizi başarıya götürür.

PROGRAMLAMAYI BİR PSİKOLOĞUN YAPMASI NEDEN ÖNEMLİ?
Çeşitli ders programları artık çok yaygın. Peki çocukların velilerle beraber hazırladığı, rehber öğretmen veya çeşitli merkezler tarafından hazırlanan bu programlar neden çoğu zaman öğrenci tarafından dikkate alınmayarak bir kenara itiliyor?
Hazırlanan bu programların başarılı bir şekilde işlemesi için çok yönlü olarak öğrencinin; hatta velinin ihtiyaçlarına yönelik şekillenmiş olması gerekiyor. Dolayısı ile yalnızca hedef odaklı ütopik ders programları yerine öğrenciyi teşvik edecek programlar çocuk-ergen psikoloğumuz tarafından hazırlanmaktadır.

PROGRAM KİMLER İÇİN?
Her yaştan öğrenci için uygun programlar hazırlamaktayız. Özellikle liseye geçiş sınavlarına hazırlanan, bu dönemde bol bol test çözmesi gereken ancak bir türlü gereken motivasyonu yakalayamayıp ailelerini de yorulmasına sebep olan süreçlerdeki öğrencilerimize uygun programlarımız ile hem öğrencileri hem de velileri rahatlatmayı amaçlamaktayız.

HEDEFLERİMİZ
1- "Anne-çocuk ilişkisini zedelemeyen programlama."

Özellikle liseye geçiş sınavlarına hazırlanan öğrenciler ve aileleri hem dershanelerin kapatılması, hem de sınav sisteminin yıl içinde aniden değişmesi ile nasıl bir çalışma programı izlemeleri konusunda yoğun bir kafa karışıklığı yaşadılar. Dershanelerin kapatılması ile bazı veliler özel derslere yönelse de bu çözüm olmadı. Öğrencinin düzenli soru çözümü yaparak hem soru çözme performansını arttırması hem zaman kavramını içselleştirmesi gerekiyor. Fakat çoğu öğrenciyi buna motive etmek hiç de kolay değil. Sorunumuz tam da bu noktada beliriyor. 
Veliler çocuklarına "Hadi!" kelimesini gün içerisinde sayısızca kez dile getiriyor. Ardından çoğu zaman sesler yükseliyor, gün velinin pes etmesi ile sonuçlanıyor veya çocuğumuzun isteksizce  "Yapayım da kurtulayım." motivasyonu ile sona eriyor. Burada veli de çocuk da bıkıyor, aralarındaki ilişki ciddi anlamda zedeleniyor. Ebeveyn sürekli bir haydi çağrısında bulunduğu için çocuklarda bir süre sonra "Ebeveyn sağırlığı" oluşuyor ve ebeveynlerin hiç bir dediğini "duymamaya" -duymazdan gelmeye- başlıyorlar.
Bizim hedefimiz ebeveynlerin "Hadi!" yükünü üzerlerinden alarak çocuğu ile ilişkileri bozulmadan destek verebilmesini sağlamak.

2- Zaman Kaybettirmeden Zaman Programlama

Yoğun ders ve sınav dönemlerinde ailelerin en büyük endişesi zamanı iyi değerlendirememe konusunda oluyor. Eğitim Koçluğu programımız dahilinde aile ve öğrencilerle yapacağımız görüşmeleri telefon ve dijital mecralar üzerinden planlayarak zaman kazanılmasına destek oluyoruz.
Programlama için zamanınızdan almıyoruz; planlamanızı uzaktan düzenleyerek zamanınızın daha verimli hale gelmesine yardımcı oluyoruz.

3- Yaşam Boyu Disiplin

Öğrencimize kazandırdığımız bu yeni disiplin anlayışının hayatı boyunca kullanabileceği bir özelliği haline gelmesine yardımcı oluyoruz.

"Birlikte daha iyisini başarabiliriz.."
 
Psikolog Canan TAN