Günümüzde yapay zeka (YZ), birçok disiplinde olduğu gibi akademik dünyada da etkisini hızla artırmıştır. Devamı için tıklayın.
Bağırsaklar, duygularımızı yönetmek için beyinle sürekli bir diyalog halindedir. Vagus siniri üzerinden kurulan bu iletişim, sinir sistemimizin iki ana aktörü arasında bir köprü görevi görür. Devamı için tıklayın.
Ergenlik dönemi, genç bireylerin bedensel, psikolojik ve sosyal açıdan büyük bir değişim geçirdiği, kimlik arayışlarının zirveye ulaştığı bir evredir. Devamı için tıklayın.
Ergenlik, bireyin çocukluktan yetişkinliğe geçiş sürecinde birçok fiziksel, zihinsel ve duygusal değişimi deneyimlediği bir dönemdir. Bu dönemde ortaya çıkan hormonal değişimler, beyin gelişiminin devam etmesi ve çevresel etmenler, Devamı için tıklayın.
İnsan olarak her an, her durumda mükemmel olamayız. Mükemmel olduğumuz yerler ve mükemmel olmak istediğimiz zamanlar mutlaka vardır. Ancak gücümüz ve kabiliyetlerimiz sınırlı. Devamı için tıklayın.
Kekemelik, konuşma akıcılığında bozulmalarla karakterize edilen bir konuşma bozukluğudur. Genellikle çocukluk çağında ortaya çıkan bu durum, bireyin iletişim becerilerini ve sosyal etkileşimlerini etkileyebilir. Kekemeliğin kökeninde bir dizi faktör bulunur; bunlar arasında psikolojik nedenler önemli bir yer tutar. Devamı için tıklayın.
Türkiye’de psikolog olabilmek için bölümü Türkçe okumanın ana dil kolaylığı ve öğrencilerin iş yükü açısından avantajlı olduğunu söylemek mümkün. Ancak, İngilizce okumak hem… Devamı için tıklayın.
Yine bu alanlar gibi psikoloji eğitimini tamamlamış kişiler, film danışmanlığı, senaristlik, yazarlık, tasarım danışmanlığı, oyuncu danışmanlığı, satış-pazarlama uzmanlığı, yapay zeka tasarım danışmanlığı gibi çeşitli alanlarda da aktif rol alabilen uzmanlar haline gelebilirler. Devamı için tıklayın.
Üçlü ana renk grubunda yer alan tek soğuk renk olan mavinin açık ya da koyu tonları, insan psikolojisinde değişik etkiler uyandırmaktadır. Devamı için tıklayın.
Genel olarak öfke duygusunun insan doğasındaki yerini ve önemini, öfkenin hangi durumlarda ortaya çıktığını, nasıl öğrenildiğini, kişisel farklılıkların öfke üzerindeki etkisini, öfkenin yönetilmesini ve ifadesini, ilişkilerde öfkenin rolünü ve son olarak öfkenin ışık veren bir rehbere nasıl dönüştürülebileceğini derin analizlerle okuyuculara sunmuştur. Devamı için tıklayın.