Bedende birtakım rahatsızlıkların oluşması mental yapıya zarar verebilir. Ayrıca bedenimizde oluşan bu rahatsızlıklar, büyük veya küçük duygusal tepkilere yol açabilir. Devamı için tıklayın.
Geleceklerini belirleyen bu sınav sistemi öğrenciler ve o öğrencilerin ebeveynleri için oldukça stresli ve önemli bir süreçtir. Bu sebepten dolayı da öğrenciler sınav kaygısı ve buna bağlı olarak belirli zorluklar yaşamaktadır. Devamı için tıklayın.
“Yanlış tanı” konmasının iki farklı sebebi olabilir. Bunlardan birincisi “yanlış test uygulaması” ikincisi ise “test uygulayan uzmanın yeterliliği” Devamı için tıklayın.
Utanç ve diğer sosyal rahatsızlıklar tarafından tetiklenebilir. Gülmenin bulaşıcı etkisi insanın psikolojisine olumlu yönde etki ettiği gözlemlenmiştir. Yapılan bir araştırmada insanlara tanıdıkları ve tanımadıkları insanların gülüşleri gösteriliyor ve insanların tanıdıkları kişilerin gülmesini gördüğünde güldükleri saptanıyor. Araştırıldığında ise insanların, samimi gülümsemeleri ve yapmacık gülümsemeleri birbirinden ayırdıkları ve samimi gülücüklere karşın istemsiz bir tebessüm oluşturdukları gözlemlenmiştir. Aslında bu durum günlük hayatımızda da oldukça karşımıza çıkan bir durumdur. Yeni tanıştığımız insanlar ile iletişim kurarken, o insanlarda hissettiğimiz o samimiyetsiz gülüşlerin farkına varır ve o insandan uzaklaşmaya başlarız. Devamı için tıklayın.
Çocuğunuzun üzüntünüzü veya telaşını görmesinden korkmayın. Çocuk bunun üzücü olduğunu, sıradan bir olay olmadığını bilmeli. Eğer çocuk bunun üzücü ve önemli olduğunu kavrayamazsa ne yazık ki toplumsal olaylara duyarsız bir yetişkine dönüşebilir. Devamı için tıklayın.
Günümüzde en sık yapılan hatalardan birisi çocuk işgücü kavramı ile çocuk çalışması kavramının karıştırılmasıdır. Bu nedenle bu kavramlar arasında ayrımı yapmak gerekir. Çocuk işgücü, çocuğun eğitimini engelleyen, çocuğun fiziksel, duygusal, zihinsel, ahlaksal ve sosyal gelişimini olumsuz yönde etkileyen işlerde çalışan çocuklar olarak tanımlanmaktadır. Çocuk çalışması ile ise, çocuğun eğitimini engellemeyen, çocuğun fiziksel, zihinsel, duygusal, ahlaksal ve sosyal gelişimini olumsuz yönde etkilemeyen işlerde çalışan çocuklar kastedilmektedir. Devamı için tıklayın.
Temel amaç; bir anı ile çalışıldıktan sonra kişide o anıya karşı olumsuz duyguların daha nötr bir hale gelmesidir. Devamı için tıklayın.
Varlığı hissetmek, zihne odaklanmak, iç huzura ve dinginliğe ulaşmak mumu bir ışık kaynağı olmaktan öteye taşır. Işığıyla ortama kattığı derinlik hissi dinginlik ve huzur verir. Devamı için tıklayın.
Bu yeni yaşam şekliyle beraber stres, kaygı, depresyon vb. sorunlar yaşayabiliyoruz. Bu sorunların elbette ki arka planında biyolojik mekanizmalar var biraz bundan bahsetmek istiyorum. Devamı için tıklayın.
Kitabın diğer bölümlerin Frankl’ın tüm yaşadıkları ve anlam arayışı ışığında kurduğu bir ekol olan logoterapiden bahseder. “Logos” Yunanca’da anlam manasına gelen bir kelimedir. Logoterapi de kişinin hayattaki anlam arayışının son bulmasının birçok şeyi düzenleyeceğini savunan bir terapi şekli. Devamı için tıklayın.